Március 19-20 (börtönmissziós szolgálataink Baracskán)

 

Most két napot egymás után szolgáltunk Baracskán. Szerdán, március 19-én a  Rengeteg együttesel indultunk dicsőítő és evangélizáló koncertre, melyet a baracskai börtön ebédlőjében tarhattunk meg.

Beléptetésünk gyorsan ment, annak ellenére, hogy tüzetesen átvizsgáltak minket és sokan voltunk. elég időnk maradt a technikai dolgok elrendezésére és beállítására.

Csalódást okozott számunkra, hogy kevesen voltak jelen az elítéltek közül. Ennek nem tudjuk az okát, hogy csak ennyit engedélyezett a börtön vezetősége, vagy csak ennyien jelentkeztek résztvevőnek.  A koncert viszont úgy zajlott le, mintha telt házas közönség előtt zajlott volna. Matt Schellenberg, felesége és fia USA-ból érkezett, hogy szolgálatukkal reményt és hitet adjanak azoknak akik a világ szemében is bűnösök és bűneikért kiszabott ítéletüket töltik.

A kevés létszám ellenére is egy áldott alkalom részesei lehettünk.

Másnap, 20-án a megszokott és rendszeres börtönmissziós szolgálatunkre indultunk korán reggel. Jól indult az alkalom, a kis kápolnában többen voltak, mint az előző nap a nagyobb befogadóképességű ebédlőben.

Tibor pásztor köszöntötte a jelenlévőket, és a bevezető imádság után arról beszélt, hogy a tükörbe nézve mennyire szeretnénk, ha tetszenénk magunknak, mert elégedetlenek vagyunk a látvánnyal, de attól elfordulva el is feledkezünk arról, amire vágyódnánk. De ha Jézust behívjuk az életünkbe akkor ő formálni fogja az életünket, és  nem a szégyellni és takargatni való  ábrázatunk fog ránk visszatekinteni, hanem Jézus Krisztus kegyelme általi énünketr láthatjuk viszont.

Debóra egy szintetizátor  segítségével dicsőítő dalokat énekelve hozta közelebb az Urat mindannyiunk szívéhez.

Testvérünk, Sándor, alias Basa, bizonyságában elmondta, hogyan vezette és segítette őt Isten egy szórakozóhelyen lévő agresszív társaság lecsendesítésében a szeretet által.

Jómagam az álmomat meséltem el, amelyben Jézust itt láttam a börtönben a rabok között. Vagyis azt, hogy Jézus az ő számukra is elérhető, kapcsolatba léphetnek vele.

Emil a 2Korintus 4,6-ból idézve: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán." vitte a hallgatókat közelebb a felismeréshez, hogy szüksége van mindenkinek az ihazság ismeretére, Isten általi világosságra jutásra,

Teljesen szokatlan módon ez az alkalom megnyitotta a szíveket a bizonyságok előtt. Egyre többen álltak fel és mondtak el találkozásukat, tapasztalutak átélésüket Istennel.  Hallottunk történetet súlyos motorbalesetből való gyógyulásról amelyet az orvosok is isteni csodának tekintettek, zsibbadásba került majd lebénuló kéz renbejöveteléről, fuldoklást okozó köhögés megszüntéről.

Ilyenkor természetes, hogy mindig akadnak olyanok akik felteszik a kérdést kisgyermek haláláról, ilyenkor Istent okolva érte és megkérdezve hol volt ekkor. Nehéz erre válaszolni, hiszen sok esetben a szülök, a környezet  is hozzájárulnak  egy-egy  tragédia bekövetkeztéért, amelyért nem Isten okolható. De jó azt tudni, hogy a gyermekek haláluk esetén a mennybe kerülnek.

Jutka megerősítette, mennyire fontos a hit, és az hogy bízzunk Istenben, az Ő szavában és igéreteiben melyet soha nem másít meg.

Nagyon jó alkalom volt, és ezen a napon sem tudtuk befejezni a számunkra engedélyezett időre. Viszont köszönjük, hogy ezt soha nem rótták fel hibának.

Az alkalom végeztével Mai igét osztottunk ki minden jelenlévőnek, és Bibliát adtunk azoknak akik jelezték, hogy igényt tartanak a rendszeres igetanulmányozásra.