Filmtár

Filmek több kategóriában, bibliai, keresztény üzenetű, dicsőítések, kisfilmek, útibeszámolók és rövid, ill. dokumentumfilmek gyűjtőhelye.

Egy séta Grace-el

 felíratos film

 

Egy modern tékozló fiú visszatér Ohio szülővárosába, hogy szembenézzen az életével, amelyet maga mögött hagyott; szembesülve megtört múltjával, újra felfedezi hitét, és kapcsolatba lép első szerelmével, Grace-el.

 

Egy  séta Grace-el

Az ima soha nem vall kudarcot

feliratos film


 

"Az ima soha nem vall kudarcot" című film egy jogi dráma egy feltörekvő kosárlabda edzőről, aki jó úton halad a bajnoki cím felé csapatával, amikor hirtelen kirúgják azután, hogy az egyik játékosával imádkozott, akinek nagy szüksége volt erre. A film hatalmas és mély igazságot szándékozik közvetíteni, miszerint ha hitben élsz, és szembe is jön a kudarc, maradj az imában hűséges, és várj türelemmel az Isten válaszára az Ő akarata szerint.

Az ima soha nem  vall kudarcot

 

Oszthatatlan (Indivisible)

feliratos amerikai film

A film Darren Turner katonai lelkésznek és családjának igaz történetét dolgozza fel.

 

Turner lelkész hitben erősen álló, elkötelezett katona, aki felvértezve a hit páncéljával indul szolgálatra az iraki háborúba. Szerető családja minden nehézséggel szembenézve támogatja elhatározásában. A háború azonban mindent felülír, minden képzeletet meghalad, és még a lelkészt is megrendíti addig erősnek vélt hitében. A veszteség, a halál olyan mozzanat az ember életében, amelyet nem könnyű megérteni és elfogadni, különösen, ha hozzánk közel álló személlyel történik.

Az átélt borzalmak darabokra szakítják az addig boldog, szerető családot, és mégis láthatjuk Isten csodálatos munkáját, amikor képes mindent helyreállítani. Hitet ad a hitetlennek, erőt a megfáradtnak. A történet végén egy csodálatos fordulatnak köszönhetően Darren visszatér a Bibliához, és folytatja hivatását, a katonai lelkészi szolgálatot.

A film rámutat arra, hogy az Úr Isten annak adja a legnagyobb próbatételt, akit a legjobban szeret, de megadja hozzá a szükséges erőt is, hogy bizonyítani tudja elkötelezettségét, és meg tudja vívni a neki szánt harcokat. „Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít.” (Jób 5,18)

A cikk az Evangélikus Élet magazin 85. évfolyam, 7–8. számában jelent meg 2020. március 1-jén.

Oszthatatlan (Indivisible) című amerikai film

 

Fény a sötétségben (John Light) 

feliratos amerikai film https://youtu.be/A0z3-LlkmSU

John Light egy büntetése vége felé járó fogoly, és a börtön-misszió mentorprogramjának részeként Matt Garrett a segítője. Bár Mattnak eleinte kétségei, gyorsan összebarátkozik John-nal, akinek az életben nincs más, aki törődne vele. Így amikor John szabadul, Matt ott van, hogy segítsen az ex-fogolynak talpra állni. Johnnak azonban szembe kell néznie múltjának néhány sötét elemével, hogy tovább tudjon lépni az életében.

írta: David Welty
rendezte: Jason Campbell
főszerepben: Michael Ochotorena, Michael Sigler
magyar felirat: BadNewsForTheDevil

Fény a sötétségben

 

 

Legyen világosság (2017)
Let There Be Light

 

 

 

Egy sikeres világhírű ateista élete fenekestől felfordul, mikor egy baleset következtében halálközeli élményt él át, melynek következtében megtér Krisztushoz, újra egyesül elhagyott családjával és élete új célt nyer.

 Legyen világosság