Nóé bárkája (Noah's Ark)

 

rendező: John Irvin
forgatókönyvíró: Peter Barnes
zeneszerző: Paul Grabowsky
operatőr: Mike Molloy
vágó: Ian Crafford

szereplő(k):
Jon Voight (Noé)
Mary Steenburgen (Naamah)
F. Murray Abraham (Lót)
Carol Kane (Sára)
James Coburn (Peddler)
Sydney Tamiia Poitier (Ruth)

"Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen." Péter 3,9

Előzmények (1Móz, 5,18 - 6,4)

1. Énók - akit elragadott az Úr


"Jered százhatvankét éves volt amikor Énókot nemzette,... Énók hatvanöt éves volt, amikor Metu selah születése után háromszáz élt, és még nemzett férfiakat és leányokat. Énók teljes életkora tehát háromszázhatvanöt év volt. Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten."

"Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt az Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves."
Zsid 11,5

Üdvbizonyosság:

"Maga a  lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk."
Róm 8,15

FIGYELEM!

A film nem Bibliakövető. Az időbeli sorrend változtatva van és az okok, események sem úgy történtek ahogy láthatjuk.

 

A Sodoma és Gomora közötti versengés háborút és vért szül. Nincs győztes, csak legyőzött, bűn, mocsok és szenny. Az emberek közül csak Noé marad meg tisztának, csak ő hallja egyedül Isten szavát. 10 igaz embert kell találnia Somorában, hogy városa megmeneküljön az Úr haragjától, különben kénköves, tüzes esőt küld az emberekre. Mivel nem talál egy igaz embert sem, sorsára hagyják. Csak Lót és felesége követi őket. Ám az asszony visszanéz, és kővé változik. Noé és családja Gerar-ba megy, hogy ott telepedjenek le. Családjával földet művelnek. Hosszú évek telnek el, amikor az Úr azt parancsolja, hogy építsenek bárkát. Az egész város kineveti őket, de Noé nem tágít hitétől. Közben Lót is a gyilkosok közé áll. Az emberek bűnei hát égbe kiáltanak. Az Úr úgy határoz, hogy könnyeibe folytja a világot és újat teremt.

Filmismertető forrása: http://www.port.hu/

bacsipista, 2011.07.14.