Gyűlölet és megbocsájtás

(Gliba Mária, olvasónk bizonysága)
 

Saját bizonyságomat szeretném megosztani minden szükségben lévővel, hogyan lehet eljutni Isten segítségével a teljes megbocsájtásra.
 
Nagyon mély sebeket kaptam egy embertől és családjától. 23 éves házasság álmait és gyermekeim jövőjét pecsételte el pár rossz döntés. Az árulás ami ért bennünket, rosszabb volt minden rémálomnál. Nagyon sokat kellett elengednem. A válás után egy napon ott álltam elárulva, meggyalázva,  becsapva és félrevezetve, kisemmizve egy albérletben; pár személyes holmimmal, 43 évesen.
Mély gyűlölet és félelem járta egész lényem. Bosszút akartam állni, kész lettem volna gyilkolni is, csak vége legyen.
 
A válás után 1 évvel később belépett az életembe JÉZUS, és SZT. SZELLEME által megtanított, hogyan nézzek szembe a lelkemben beívódott fájdalmakkal, szégyennel és gyűlölettel.
 
A megbocsájtás útján tanultam meg, hogy komoly összefüggés van a megbocsájtás és a lelki sebek gyógyulása között.
A KETTŐ  EGYÜTT TÖRTÉNŐ KEZELÉSE HOZ TELJES SZABADSÁGOT, NEM VÁLSZTHATÓK EL EGYMÁSTÓL! Sokan tanítják csak DÖNTÉS KÉRDÉSE a megbocsájtás. Igen a döntést minden esetben meg kell hozni, hogy meg akarunk bocsájtani!!
Amennyiben figyelmen kívül hagyjuk a lelkünkben lévő fájdalmakat a megbocsájtás csak részleges és  időszakos lesz. Elég kicsi sérelem és azonnal elindul a neheztelés és harag, újra gyötörnek az emlékek, nem tudunk szabadulni.
Nagyon fontos, hogy szembe nézzünk sérelmeinkkel, mert a harag, gyűlölet mindig a sebből táplálkozik. Mig a seb nincs kitisztítva , bepörkösödik, de fáj a legkisebb érintésre is. Nem tud begyógyulni! LEHETETLEN MEGBOCSÁJTANI!
Gondoljunk csak a testünket érő horzsolásokra sebekre, vagy egy tövisre amit nem tudunk azonnal kihúzni. Sokszor elő fordul, hogy a seb alatt gennyesedés keletkezik. Mit tesz a jó orvos? Felnyitja a sebet, kitisztítja, bekötözi és pár nap alatt meggyógyul, eltűnik a fájdalmon és hiába éri már nyomás a helyét, nem fáj többet.
A lelkünk sebei is így viselkednek. Ezért nagyon fontos, hogy szembe nézzünk a fájdalmakkal, és oda vigyük a  legkülönb orvoshoz akit valaha is ismertem, JÉZUSHOZ!
/Ez alatt nem azt értem, hogy vissza kell járnunk a múltba, távol álljon tőlem./
A Szt. Szellem mindig a segítségünkre siet, csak kérnünk kell! Ő felhozza legrejtetteb fájdalmainkat, sérelmeinket és segít átadni, kész elvenni mindent amit valaha is emberek okoztak nekünk, legyen az akármilyen mély és nehéz.
Hogyan történhet meg ez az átadás? Egy napon én is feltettem ezt a kérdést, hogyan is adhatnám át fájdalmaimat és gyűlöletemet az Úrnak? A Szt Szellem azonnal ott termett és azt válaszolta: ÍRD LE! ÜRESÍTSD MEG MAGAD!
Ő ott volt velem, segített felbontani a sebeket. Amikor írtam sírtam és többször éreztem erőteljes fájdalmak hagynak el, szabadult a lelkem és tisztultak  a sebek. A következő utasítása volt, hogy tépjem apró darabokra a levelet, ami úgy nézett ki mint egy vádirat. mire végeztem elszállt minden fájdalom, könnyű szerrel megtudtam bocsájtani. A FÁJDALOM, GYÜLÖLET HELYÉT ÁTJÁRTA AZ ÖRÖM,  A SZABADSÁG.
Soha többet nem tudott rajtam sebet ejteni akit gyűlöltem, pedig pár hét múlva igen komoly vádakkal illetett az az ember.
Már tiszta szívből tudtam érte és Családjáért;imátkozni, DICSŐSSÉG AZ ÚRNAK ÉRTE!
Ez a módszer több embertársam életét változtatta már meg, saját életemben is alkalmazom mindig, ha sérelem ér. Ma már nem kell leírnom, elég ha szavakban megüresítem magam  Jézus trónja előtt, Megtanultam a sérelemnek ne adjak helyet, mert  egy kicsiny kovász is megbomlaszt egy teknő kenyeret is. Hállás vagyok a Megváltó Jézusnak a szabadulásért, a kegyelemért amit kaptam.
Imádkozom mindazokért akik még fogságban vannak, hogy bízzatok az ÚR JÉZUSBAN, és járuljatok a kegyelem királyi székéhez a Szt. Szellem segítségével és nyerjetek szabadulást a lelketekben.

A kulcsok:

- Imádkozz! Valld meg gyengeséged az Úrnak, hogy fáj amit veled tettek és nem tudsz megbocsájtani.

- Hozd meg a döntést, hogy meg akarsz bocsájtani!

- Üresítsd meg magad, írd le, semmisítsd meg a panaszos levelet, ha elégnek érzed hogy kimond az Úrnak a problémádat tégy aszerint. Szabad vagy!

- Bocsáss meg, ami szinte megy magától!

- VÁLLALD FEL A TE RÉSZED! Ne feledd te is okoztál sebeket a másiknak! Már nem leszel magaddal szemben elfogult, tisztán fogod látni te mit tettél.

- Bocsáss meg magadnak! a módszer ugyan az.

- Adj hállát az Úrnak, mert megszabadított és megbocsájtott neked!
- Imádkozz azokért akik vétkeztek ellened.

Add tovább az ÚR tanítását, hogy mások is szabadok legyenek!
AZ ÚR ÁLDÁSA ÉS A SZT. SZELLEM EREJE LEGYEN VELED!

 

Gliba Mária

(Kedves Bacsi Pista, mellékelten megküldöm a megbocsájtásról irt tanításomat, amit korábban ígértem. Kérlek vizsgáljátok meg és ha lehetséges tegyétek fel a honlapra. Szeretném, ha minél több ember eljutna a szabadságra, és be tudna töltekezni az Úr örömével. Köszönöm, hogy fogadjátok írásomat.)
Hogyan juthatunk el a teljes megbocsájtásra?

 
A meg nem bocsájtás jelei:
 
- negatív beszéd arról aki a sértést okozta,
- panaszkodás arról aki megbántott,
- szorongás a személy láttán, vagy elég hallani róla,
- félelem a találkozástól,
- gondolatban megjelenő bosszú állás,
- önmagunk igazolása
- jólesik negatív  vádló beszédet hallani arról aki megsértett
 
Az itt felsorolt tünetek közül elég ha csak  egy is jelen van az életünkben, teljesen biztosak
lehetünk benne, hogy szívünket már megfertőzte a neheztelés. Minél több jellemzőjét fedezzük fel magunkban, annál mélyebb a meg nem bocsájtás a szívünkben.
 
Isten Igéje arra tanít bennünket, minden esetben meg kell bocsájtanunk annyiszor amennyiszer megbántottak bennünket.
 
Máté: 6-12-ben az van megírva, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétőnknek, hogy mi is bűnbocsánatot nyerjünk Istentől.
 
Máté: 18:21-35 arra tanít bennünket, ha nem engedjük el az adósságot, börtönbe vettetünk.
                      ez a példázat nemcsak anyagi jellegű, vonatkozik a sérelmek elengedésére  
                      legalább annyira, mint a pénzre.
 
Láthatjuk az igékből mennyire fontos megbocsájtani. Lelkünk, testünk jó léte és üdvösségünk függhet tőle.
 
Ahol a harag, gyűlölet megfertőzi a szívet, belép a depresszió, keserűség, csüggedtség, gyalázkodó beszéd, negatív gondolkodás, betegség, ami a lélek terheiből áll elő. Az ember elindul a lejtőn, kiszolgáltatja magát támadójának a sátánnak.
 
De van jó hír mindenki számára az ÚR JÉZUSBAN VETETT HIT ÁLTAL, AKI SZABADÍTÓJA MINDAZOKNAK AKIK HISZNEK AZ Ő NEVÉBEN!

 

Gliba Mária