Isten kegyelme

 

Kedves Testvéreim.

Arról szeretnék nektek bizonyságot tenni, milyen hatalmas Isten gondviselése, nagy a szeretete, és milyen bölcsen tudja a gonosz cselekedeteit a javunkra fordítani. Hogy kegyelmével elhalmozza azokat akik őt szeretik.

Most, hogy vissza tekintek sógorom,Jenő állapotára rájöttem valamire. Amikor az élettársa meghalt mi próbáltuk felkarolni de nagyon el volt keseredve, amin nem csodálkoztunk. A kocsma rabsága miatt a családját otthagyta, mert már nagyon eltorzult életet éltek a feleségével. Mivel ő is vágyott a szeretetre ,összeállt egy kocsmában sokat tartózkodó nővel, Máriával. Úgy tűnt boldogok, hisz Jenő mellett meg tudott élni, de Jenő még jobban lezüllött.
Jenő, Mária halála után teljesen össze omlott, rájött nincs család, nincs otthon, nincs Mária. Az albérletét nem
is tudom minősíteni, mert én csak hét év alatt ebben az évben láttam, ami olyan, mint egy démon tanya.
Mária mellette az ágyon aludt el, örök nyugalomra.

Gondolom amikor mólés állapotban fel ment a szobájukba, az emlékek és a fájdalom szinte az eszét vette. A Havanna csoportban befogadta az Urat, de a gonosz erősebb volt. Most, hogy szinte az elbutulást megengedte az Úr neki, a gonosz azt hitte győzött.
DE az ÚR terve más volt!
Amikor a ruháit elhozta a Fia, találtam hivatalos leveleket, egy behajtó cégtől. Tartoztak 350 ezer forinttal, egy hitelkártya adósság miatt. Amit gondolom ti isismertek, felvehetsz és úgy törlesztheted ahogy gondolod. A végén aki gyenge teljesen eladósodik.
Felhívta a lányom a céget, hogy szeretnénk fizetni és elmondtuk, hogy ő sajnos semmiről nem tud a betegsége miatt. A válasz az volt az utolsó pillanatban jelentkeztünk, mert a jövő hónapban a nyugdija 50%
vonták volna le.
Isten győzött, és a gondoskodása Jenő életén látható. Mert ha nem omlik össze akkor amikor megkapta volna a fél nyugdíjat az utcára került volna mint egy hajléktalan. Ekkor mi lett volna arra nem is merek gondolni. Fél nyugdíjból, albérletben élni szinte lehetetlen.
Most amikor felvettük a nyugdíját a kocsmába 72000 ft tartozása volt. Sokan jól éltek belőle, de biztos vagyok benne, hogy senki nem vette volna magához, amíg vonták volna a pénzt 6 hónapig. Ha pedig meghalt volna a feleség és a gyerekei fizethették volna vissza, mert rá terhelték volna a lakásra, hisz nem voltak el válva.
A betegségek sokszor azért adódnak, hogy Isten gondviselése be induljon és az ő terve megvalósuljon.
A Fiával megbeszéltem,( csak ő törődött vele és látogatta) a nyugdíja 70% a mienk a többit nekik félre tesszük. Hát most sajnos megy a törlesztésre, de fél év alatt lejár és teljesen rendben lesz, és szerető környezetben élhet.
Időnk van, szeretetem van iránta ami neki most a legnagyobb kincs, türelmet is ad Isten hozzá, magam is csodálkozom ezen.
Így tudja Isten a gonosz csapdáit jóra fordítani, mert akik Istent szeretik azoknak minden a javára válik.

A mi anyagi helyzetünk sem volt rózsás, de én nem kértem az Úrtól semmi ilyesmit, hogy az időmet kihasználva pénz kereseti lehetőségem legyen. De az Úr terve ez volt. A gonosz pedig azzal, hogy ilyen helyzetbe hozta őt, meghiúsult, el kulloghat megszégyenülve.
Az igaz, hogy 24 órás ügyeletet igényel, és ezt napi 3000tf-ért teszem, de mégis örömmel.
Éjjel zárnunk kell az ajtókat el ne tévelyegjen, nappal meg egyedül egy percre sem hagyhatjuk, mert az előbb is , vette a téli kabátot(amit most mostam ki, folyamatosan mosom a holmiját és úgy hozom be a szobájába) és az én kis szatyromba tette a kis dobozát és indult volna strand papucsba, sortba, hogy megy megnézi Mari miért nem jön már?

Hát ennyi a bizonyságom, Isten gondviseléséről, mert aki befogadja az Urat a szívébe, onnantól kezdve minden útját gondjait figyeli Isten.
Köszönöm, a Havanna csoportnak, hogy sokat imádkoztak érte velem együtt. Isten figyelt és cselekedett. Sokat nevetünk, mert oly dogokat mond néha, hogy csak na.

Ezért tehát nem azé, aki akarja, és nem is azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. Mert így szól az Írás a fáraóhoz: "Éppen arra rendeltelek, hogy megmutassam rajtad hatalmamat, és hogy hirdessék nevemet az egész földön": Ezért tehát akin akar, megkönyörül, akit pedig akar, megkeményít.
Róma 10:16-18,

Pné Edit

2012.07.11