Rendhagyó húsvét hétfő (2012)

 

Ez évben a húsvét hétfőt nem otthonunkban, hanem az imaházunkban közösen  tartottuk meg. Számunkra ugyanis ez az ünnep többet jelent, mint egy szabadnapot, egy locsolkodással összekötött rokon és ismerős látogatást.

 Jézus Krisztus keresztre feszítését követő harmadik napon betöltve a próféciákat, feltámadt halottaiból. Ez győzelem a halál felett és örömünnep minden benne hívő ember számara. A Havanna lakótelepi kis közösségünk ezt a feltámadást ünnepelte.

Délelőtt 10 órakor megnyitottuk a Havanna utca 50-ben található imaházunk ajtaját. Aki tudott hozott otthonról valami meglepetést magával. A "svédasztalon" sonka, tojás, ünnepi kenyér és sütemények sokasága kínáltatta magát.

A délelőtt a kötetlen beszélgetéseik időszaka volt, egymással és vendégeinkkel   erősíthettük kapcsolatainkat, mivel többen is voltak, akik nem tartoznak az Agapé Gyülekezet tagjai közé, de elfogadták a meghívást és velünk töltötték  ezt a napot.

 

Orsi, dicsőítő csapatunk egyetlen jelenlévő tagja, a billentyűk mögé állt, és énekével vezetett minket. Csatlakozott hozzá Gyuszi a kongával, a többség pedig kapcsolódott, és észrevétlenül mindnyájan egy dicsőítő csapat tagjaivá váltunk.

Sokunkat mélyen elgondolkoztatott, hogy valójában Jézus Krisztusnak köszönhetünk mindent, amit eddig elértünk. Hiszen sokszor azt hisszük, hogy a magunk erejének és kitartásunknak az eredménye az amiben most élünk, de fel kell ismernünk az Úr segítsége nélkül minderre nem lettünk volna képesek.

Többen is bizonyságot tettek arról, hogy miképpen változott meg életük és javultak, rendeződtek kapcsolataik ismerőseikkel, családtagjaikkal

A nap hátralévő időszakát a húsvéti finomságok elfogyasztásával folytattuk. A beszélgetések során, amelyekben feltártuk gondjainkat, nehézségeinket imádkoztunk azok rendeződéséért.

Úgy érezzük, hogy ez a nap, nagyon hasznos volt mindnyájunk számra, mert közelebb kerülhettünk egymáshoz, adhattunk és kaphattunk szeretetet, erősíthettük egymás hitét és egységben lehettünk az Úr előtt.

 

https://photos.app.goo.gl/PprpCYSCFANYoaMq7