Filmtár

Filmek több kategóriában, bibliai, keresztény üzenetű, dicsőítések, kisfilmek, útibeszámolók és rövid, ill. dokumentumfilmek gyűjtőhelye.

A viskó (2017) - The  shack

https://www.youtube.com- A viskó

Paul Young A viskó című könyve alapján készült a film, ami szintén olyan kérdésekre igyekszik választ adni, minthogy, miért engedi Isten a szenvedést, miért nem bünteti meg a gonoszokat, miért engedi, hogy kicsi lányokat öljenek? Leginkább az utóbbi kérdés foglalkoztatja a családapát Macket, akinek a lányát meggyilkolják egy családi kirándulás alkalmával. Évekkel később levelet kap Papától (így hívja a család Istent), aki találkozóra invitálja oda, ahol feltételezhetően végeztek a lányával.

Videa lejátszóvalA viskó

 

  A pokoli apuka (Loving the Bad Man)

   A jó és a rossz találkozik, majd a rossz erőszakot tesz a jón, akinek ebből gyermeke lesz.
A jó persze nem képes elvetetni egy magzatot, és ez így is van rendjén.
Amikor a rossz ezt megtudja, elindul a lejtőn, de legnagyobb rémületére felfelé kezd el zuhanni... Isten felé, aki már tárt karokkal várja.


Forrás: Gloria.tvMegváltva (Redeemed)

 

Egy feltörekvő informatikai cég vezetője épp a házassági fogadalma megújítására készül, amikor megjelenik egy fiatal és vonzó nő egy befektető cég képviselőjeként, egyenesen Brazíliából. Az ártatlannak tűnő munkahelyi kapcsolat rövidesen egy szenvedélyes viszony ígéretével kecsegtet… És vajon érdemes mindent (20 év házasság, gyerekek) odadobni egy fellángolás kedvéért? Amikor aztán a férj beengedi az ellenséget, az elkezd módszeresen pusztítani, hiszen nem is tud mást tenni. A film bemutatja, hogy az őszinteség elvesztésével hogyan válik egy kísértésből komoly veszély két keresztény fél házasságára.

A történet mellékszála is érdekes: hogyan lesz egy ártatlan chatelésből idővel válóok, ezúttal a nő hibájából. De Isten kegyelme mindenre elegendő…Egy szituáció, amellyel manapság majdnem minden házasság kénytelen szembenézni.

 

Az igencsak aktuális film fontos kérdéseket feszeget: a langyos kereszténység, a házassági hűség relativizálása és a munkahelyi viszonyok előretörése.

 

Márk evangéliuma - Újszövetség

12 év alatti gyermekeknek számára szülői felügyelet nélkül nem ajánlott.

A Lumo Projectfilmje a Márk evangéliuma, amely az eredeti Jézus-elbeszélést hozza képernyőre, az evangélium szövegét használva forgatókönyvként, szóról szóra. forrás: https://www.youtube.com/watch?v=2FEObVw6yXU

 

 

 

A Szigetek 

The Islands (2019-es film)


https://gloria.tv/post/38Wj4vBd1kVL4PnjbXkQqEqMH#3380

Kapi'olani egy hawaii királyi fiatal nő volt . 1821-ben amerikai misszionáriusok tanították neki a kereszténységet . Idővel elfogadja. A helyi vallásnak hagyománya volt . Pe'le istennő emberáldozatot követelt . _ Az egyik amerikai, Hiram Bingham felajánlotta magát egy helyi helyén . Figyelembe véve Bingham hitét és bátorságát , Kapi'olani úgy döntött, hogy bebizonyítja hitét új vallásában. Ennek érdekében dacolt a helyi hagyományokkal. 60 mérföldet (97 kilométert) gyalogolt a Kilauea -i Pe'le vulkánig . Azt mondta akeresztény ima . Aztán lesétált a vulkán fő szellőzőnyílásába . Nem halt meg. Erőteljes vezetővé vált. Népét keresztény hitre téríti.

Kapi'olani volt az egyik első hawaii, aki megtanult írni és olvasni. Ő volt az első hawaii, aki templomot épített .


A Szigetek