Andi a bibliatanulmányozásról

 

A múlt alkalommal Lukács 3:18-38-ig vettük az igét. Mindenki hozzászólhatott, elmondhatta mit értett ki az igéből. Azt vesszük észre, hogy egyre jobban megértjük ezeket az üzeneteket.

 

Ezt köszönhetjük  Picurnak, mert ő mindig odafigyel, hogy ne csak elolvassuk, hanem meg is értsük mit akar üzenni az Úr az igéken keresztül.

Ez a tanulmányozási módszer a következőképpen zajlik. Elolvasunk egy igeszakaszt többféle fordításban, utána több embert megkérdez, ki hogyan értelmezte. Aki akar hozzászól. Utána összefoglaljuk az elmondottakat.

Ami nagyon jó, az ott lévő érettebb keresztény testvérek, lelkigondozók, Marika, Ancika és Picur a tanulmányozó csoport vezetője. Kiegészítik, megmagyarázzák az elhangzottakat. Attól remek az egész alkalom, hogy mindenki kérdezhet, véleményt mondhat. Az sem baj ha időnként butaságokat is kérdezünk vagy mondunk, mert a többiek szeretettel, türelemmel elmagyarázzák miért jó vagy miért rossz az illető meglátása. Többek között ettől olyan emberi és keresztényi egyben az egész.

Az alkalmak mindig jó hangulatban telnek. Egyetértésben vagyunk. Ha valakinek valami problémája van megbeszélhetjük, amire szerintem szükség  van, mert ettől jó az egész. Így  nem csak fejlődünk, tanulunk, hanem jobban megismerjük  és  közelebb  kerülünk egymáshoz.

Külön köszönjük Picurnnak, hogy mindig olyan lelkiismeretesen készül ezekre az alkalmakra és hagyja, hogy az Úr vezesse.  

Köszönjük a lekigondozóknak, Marikának, Ancikának, akik szintén időt és fáradtságot nem kímélve támogatnak, egyengetnek a fejlődés útján minket, és segítenek kiskorúból nagykorúvá válni. Mert ez a cél!

Andi