A megbocsátás útja (Crossroads: A Story of Forgiveness)

színes, amerikai filmdráma, 120 perc, 2007

 

https://youtu.be/DSE3vvRnuzA

 

 
A film egy igaz történeten alapul, maga nevében beszél és kényszerít minket, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan reagálnánk mi egy hasonló helyzetben.
A film főszereplője, Bruce Murakami, aki  egy  építési vállalkozó.  Családjával él, szép felesége, két tizenéves fia és egy lánya van. Egy alkalommal felesége gyermekeivel a bevásárlóközpont felé tartanak és hamarosan az anya és lány egy autóbaleset áldozata lesz. Bekövetkezik a tragédia, mindketten meghalnak két tizenéves fiatal, felelőtlen utcai autóversenyzésének  következményeként.
A zavart és dühös Murakami igazságáért harcol. Megbíz egy  ügyvédet, hogy gyűjtsék a bizonyítékot, a tizenéves Justin Gutierrez, a baleset okozója ellen, aki, ha bűnösnek bizonyul, cselekedetéért  hosszú börtönbüntetést kaphat.
A bizonyítékok gyüjtögetése közben azonban Murakami felismeri, hogy neki meg kell bocsátania Justinnak, azért, hogy ő és a fiai gyógyítást tudjanak találni a fájdalmas tragédia okozta sebeikre.

Murakami az engedélyt kéri meg, hogy találkozhasson Justinnal egy személyes beszélgetésen, ahol egy megható konfrontáció történik, és megbocsátással  végződik  a bírósági tárgyalóteremben.

 

A megbocsátás útja