Blog

Azonos témakörökhöz tartozó keresztény írások gyüjtemény, tárhelye, folyamatos frissítéssel.

Bertalan Gyula : A GYAPJÚKENDŐ

Ugrásra készülve


Kétségbeesve támasztottam a híd korlátját.
Hányingerem volt, remegtem.

A Duna csendesen morajlott, a fekete sötét víz csobogva kerülte ki a híd pilléreit.
Hajnal volt. Néha egy-egy autó haladt át a hídon.

A játékterem bezárt, a gépek elnyelték az egész havi fizetésemet.
Elúszott, mint korhadt fadarab a Dunán.

Tedd meg, biztattam magamat!
Csak egy lépés, elrugaszkodsz, és minden megoldódik. Repülés, csobbanás és te is beolvadsz a sötétbe.
Kétségbeesve támasztottam a híd korlátját.

Valaki megfogta a vállam. Egy öreg nénike állt mellettem. A semmiből került elő. Szakasztott olyan volt, mint a dédmamám, kicsi, törékeny, piros mosolygó orcával. Vállán a térdig érő gyapjúkendő. Levette, a hátamra terítette.
- Fiam, te nagyon fázol, remegsz.
Óvatosan megfordultam. Barna mosolygó szemét rám emelte.
Legalább két fejjel alacsonyabb volt nálam, de nekem úgy tűnt, mintha a négy szemgolyó most egy síkot alkotna.
Apró ráncos kezeivel a kötényébe nyúlt, és csörögve előhúzott egy szem savanyú cukorkát.
Drága dédmamám dugdosta így apró zacskóba nekem a cukrot gyerekkoromban. Felém nyújtotta.
- Tessék, edd meg, neked hoztam!
- Nem, köszönöm, én már nem szeretem a cukrot. -próbáltam visszautasítani, de ő hajthatatlan volt.
- Edd csak meg, ez nem akármilyen cukorka. Nagyon messziről hoztam, neked, mert szükséged van rá.
Nem akartam megsérteni, elfogadtam és óvatosan a számba tettem. Érdekes íze volt. Édes, savanyú, ezernyi gyümölcs aromájú és valami nyugtató.
Behunytam a szemem, lassan forgattam a fogaim között, nehogy egyetlen grammja is kárba vesszen. Mikor a cukorka utolsó darabja is elolvadt, kinyitottam a szemem. A kedves öreg nénit már sehol sem láttam. Csak a meleg gyapjú kendő maradt belőle, amit a vállamon felejtett.

Haza indultam. Az eljátszott fizetésem utáni botrányok lassan elcsitultak.
Belevetettem magam a munkába. Lassan rendeződött az életem. Soha többet nem mentem még a játékterem közelébe sem.

A gyapjúkendőt azóta is őrzöm, hátha egyszer én is ráteríthetem valaki didergő vállára...

A lány aki hisz a csodákban  (feliratos amerikai film) 
(The girl who believes in miracles)


 

Amikor a fiatal Sara meghallja a prédikátor szavát, hogy a hit hegyeket képes elmozdítani, gyermeki, őszinte hittel imádkozni kezd. A városban egyszer csak különleges csodák és gyógyulások történnek, melyek Sara személyéhez, hitéhez és Isten szeretetéhez kapcsolódnak.

írta: Richard Correll, G. M. Mercier
rendezte: Richard Correll
főszereplők: Mira Sorvino, Kevin Sorbo, Peter Coyote, Austyn Johnson

A lány aki hisz a csodákban

 

A belső háború
film


A film egy olyan világról szól, amelyet csak Isten lát igazán, az ember belső lényéről.
Michael életét egy tragikus esemény teljesen felborította. Ennek eredményeképpen a lelkében háború dúl, ahol az elme, azt akarat, az indulat, az emlékezet, a szív és a lelkiismeret küzd. Feleségével, Amy-vel való kapcsolata nagyban függ attól, mi történik ott, legbelül. Michael hite a tragédia után megrendült Istenben. Vajon képes győzelemre jutni félelmei felett, és képes lesz a győzelemre?

Bruno Ferrero: A tűz

 

tűz

 

Hat ember a véletlen folytán egy jeges éjjel sötétjében elhagyott szigeten találta magát, kezükben egy-egy darab fával. Más fa nem volt az Északi-tenger eldugott szigetén. Középen egy kis tűzrakás tüzelő hiányában kihunyóban volt. A hideg pedig egyre elviselhetetlenebbé vált.

Az első közülük egy nő volt, de a fellobbanó láng egy sötétbőrű bevándorló arcát világította meg. A nő észrevette. Összeszorította ujjai között fadarabját. Miért használja el fáját, hogy melegítsen egy naplopót, aki azért jött, hogy elvegye a kenyeret és a munkát?

A mellette lévő férfi meglátott valakit, aki nem tartozott az ő pártjához. Soha nem fecsérelte volna el szép fadarabját egy politikai ellenfélre. A harmadik rosszul öltözött ember volt és még jobban összehúzta kopott kabátját, elrejtve fadarabját. A szomszédja minden bizonnyal gazdag volt. Miért használja faágát egy pénzeszsákra?

A gazdag ember, ahogy ott ült, javaira gondolt: két villájára, négy autójára és tetemes bankszámlájára. Mobiltelefonja akkuja lemerült. Fadarabját mindenáron meg kell őriznie, nem pedig azokért a lustákért és ügyefogyottakért elhasználnia.

A bevándorló sötét arca bosszúálló lett a kialudt tűz halvány fényében. Szorosan összezárta ujjait fadarabján. Jól tudta, hogy azok a fehérek mindnyájan lenézik. Soha nem tette volna fáját a tűz parazsára. Eljött a bosszú pillanata.

A szomorú csoport utolsó tagja kicsinyes és bizalmatlan volt. Nem tett semmit, amiből ne származott volna haszna. Csak annak adni, aki ad: ez volt kedvenc szavajárása. Azt gondolta: drágán kell megfizetniük nekem ezt a darab fát.

Így találtak rájuk: öklükben szorították a fadarabokat, mozdulatlanul a fagyhalálban. Nem a külső hidegtől haltak meg, hanem a belsőtől.

2021.09.18

 

További tanulságos történetek az alábbi weblapon találhatók. Kattintás a képre!

Jellemformáló, tanulságos történetek

http://tanulsagos.lapunk.hu

Új esély

 

Eredeti cím: New Chance

Író: Tibor Czeily

Rendező: Tibor Czeily

Szereplők: Waleska Latorre, Peter Linka, Gyula Mesterházy
https://gloria.tv/video/3ajK4ZZH7dQUBHEq2ohRxmwX7Miller Mark élete tökéletesnek tűnik. Remek állása, hatalmas háza, és gyönyörű felesége van. Amiről mások csak álmodnak, számára az valóság. Azonban egyik pillanatról a másikra történik valami ami mindent megváltoztat. Egy nap a főnöke közli vele, hogy a cégük a csőd szélén áll, így elbocsájtják. Márk irigylésre méltó élete kártyavárként dől össze. Nem tudja fizetni a számláit így elveszíti az autóit, a házát és a feleségével való kapcsolata is tönkremegy. Mindent megtesz, hogy megállítsa ezt a folyamatot, de rá kell ébrednie, hogy a saját erejéből képtelen helyrehozni a dolgokat. Mindent elveszít ami valaha fontos volt számára, de közben rátalál Istenre. Ezután megváltoztat valamit, amitől olyan dolgok történnek, melyekre soha nem számított.

Új esély

peld.jpg

Oldalmegnyitások számláló indult: 2008.febr.

 

 

99 után melyik szám következik?
Email:
Tárgy:
Üzenet:

Jelentkezzen be. Regisztráció határozatlan ideig nem érhető el

Oldalainkat 90 vendég és 0 tag böngészi