Film az indiai gyerekrabszolgaságról

Nem ma - Not Today

 

 

 

Caden a barátaival inkább a nagy bulizást választotta, eltávolodva az Isten akaratától. Jobbnak látta elmenni a haverokkal Indiába, mintsem a szüleire hallgatva munkát keresni.
A fiatalember találkozik egy fiatal szegény sorsú apával és annak kislányával, akik alamizsnáért kéregettek. Az apa a kislányt jóhiszeműen, a megfelelő oktatás és életkörülmény reményében odaadta csekély pénzösszegért. Mint kiderült szexuális rabszolga lett volna belőle.
Megdöbbenten egyik éjszaka Caden nem tudott aludni, a lelkiismerete nem hagyta egy percre sem aludni, akármennyire is fáradt  a bulis éjszakákat követően. Egy telefonbeszélgetés során döbbent rá, hogy azért nem tud nyugodni, mivel lett volna lehetősége segíteni a kis családon de mégsem tette meg.
Hányszor van a mindennapjainkban, hogy tudjuk valami bizonyos dolgot meg kell tenni, de mégsem teszünk eleget ennek. Számtalanszor lenne esélyünk segíteni hozzánk képest nehezebb sorsú embereken, viszont önzően mégsem teszünk semmit, inkább végignézzük embertársunk kínlódását, szenvedését. Ez a föld nem a mi tulajdonunk, ahogyan az a terület sem amelyen esetleg elhelyezkedik a házunk vagy éppen a nyaralónk. Ami ezen a világon van, az utolsó fűszálat is beleértve minden a mi mennyei Atyánké, mi csupán használói vagyunk. Legyünk figyelmesek és sose menjünk el olyan dolgok mellett csak úgy amik számunkra lényegtelenek, hiszen lehet másnak az életét mentenénk meg.

A filmismertető forrása: http://papdenes.wordpress.com/2013/12/02/not-today-nem-ma/