MÉG MEGTEHETEDMilyen gyakran nézel úgy valakire, hogy arra gondolsz, nem vagy annyira rossz, mint ő? Végül is nem csaltad meg sem az adóhatóságot, sem a házastársadat (vagy legalább is nem derült ki!)
Tévedés! Még ha talán nem is tetted meg ugyanazokat a dolgokat, bizonyára gondoltál már rá. És ha eddig még nem, van rá esély, hogy bizonyos körülmények között megteszed!

A Biblia azt mondja: "mindenki vétkezett, és híjával van Isten dicsőségének."(Róma 3:23) Figyelj oda erre a szóra: "mindenki"! Megfelelő védelem nélkül mindannyian kudarcot vallunk. Mindaddig míg szembenézünk a velünk született bűnre való hajlamunkkal és elimerjük gyengeségeinket bizonyos területeken, mindig az ellenség célpontjai leszünk. És elbukunk!

A te problémád talán a harag, vagy a testiesség, vagy a féltékenység, de mindezek mögött a probléma világosan látható: a bün. Mi más venne rá egy házas embert, hogy úgy viselkedjen, mint egy éretlen kamasz? Vagy egy anyát, hogy semmibe vegye gyermekeit? Vagy egy kiváló diákot, hogy droghoz nyúljon?
A Biblia azt mondja:"...az ördög a bűnt cselekszi kezdettől fogva. Azért jött az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa." (1János 3:8)
Összegezve, a bűn késztet minket arra,hogy saját utunkon akarjunk járni Istené helyett.

Az ige egy kijózanító sorában Pál arról beszél, akiket "mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben," Isten kiszolgáltatta az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik.(Róma 1:28)
Légy hálás azért, hogy Isten nem fordított téged saját magad ellen! Vagy legalábbis még nem! Vedd észre, hogy adott neked még egy lehetőséget! Tehát ismerd be bűnödet, fogadd el az Ő bocsánatát - fordulj hozzá, amíg még megteheted!


(forrás: mai ige)